ODRŽANA KONFERENCIJA EFRISTAT

01.10.2012.

U četvrtak (27.9.2012.) održana je, u suradnji s tvrtkom LIBUSOFT CICOM d.o.o., Konferencija gradova i općina o učinkovitom upravljanju lokalnim ekonomskim razvojem gdje je prezentiran projekt EFRISTAT koji obuhvaća izradu baze podataka koja sadrži sve ekonomske, fiskalne, socijalne, ekološke, te organizacijsko-administrativne podatke o pojedinom gradu ili općini.

Konferencija je okupila više stotina zainteresiranih sudionika iz segmenta državne i lokalne uprave, znanosti, gospodarstva te iz neprofitnog sektora, a među brojnim uglednim gostima izdvajamo dr. sc. Ivu Josipovića, predsjednika Republike Hrvatske te gosp. Nadana Vidoševića, predsjednika Hrvatske gospodarske komore.

Predsjednik Republike Ivo Josipović ocijenio je da se podcjenjuje moć i važnost odluka lokalne samouprave koja svojim prostornim planovima i odlukama o investicijama snažno utječe na kvalitetu života tamošnjeg stanovništva, ali i napredak cijele zemlje. Također, predsjednik Hrvatske gospodarske komore Nadan Vidošević upozorio je na važnost buduće prekogranične suradnje nakon što Hrvatska uđe u EU.

Materijale s Konferencije možete pronaći OVDJE.

Fotogaleriju sa konferencije možete pronaći OVDJE.